Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés rolád

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 5 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • ételfesték
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg cukrozott gesztenyepüré
  • 1 dl tejszín (30%-os)
  • A díszítéshez:
  • dekorcukor

Elkészítés

    1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot. Beleszitáljuk a lisztet, és összekeverjük.
    2. Elfelezzük a masszát, és az egyik feléhez hozzáadjuk az ételfestéket, és mindkettőt nyomózsákba töltjük. Felváltva 1-1 csíkot nyomunk többször, hosszában egy 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük, majd 5 percnyi pihentetés után a sütőpapírral együtt felcsavarjuk, és teljesen kihűtjük.
    3. A krémhez felverjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a mascarponét és a gesztenyepüré 2/3-át. A feltekert piskótát megtöltjük a krémmel, majd vékonyan kívülről is bevonjuk, és megszórjuk a dekorcukorral. A tetejét megszórjuk a maradék gesztenyepürével.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin