A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és robotgéppel összedolgozzuk. Folyamatos keverés mellett, felváltva hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a vizet. Végül megsózzuk és ízesítjük a narancs lereszelt héjával. 1-2 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd zsiradék nélkül egyesével kisütjük a palacsintákat.
A krémhez a mascarponét a cukorral habosra keverjük. Áttörjük a gesztenyét krumplinyomóval, és a krémhez adjuk, majd ízesítjük a vaníliával és a rummal.
A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáöntjük narancs kifacsart levét és összeforraljuk. A palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel, és egymásra rakosgatjuk, és a szósszal meglocsolva tálaljuk.
Esetleg egy kis pluszként a tetejét megszórhatjuk cukorral, és konyhai lángszóróval rákaramellizálhatjuk. Ebben az esetben a mártás a palacsinta mellé kerüljön. - Kismacs01
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!