Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés rakott palacsinta

60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 3 ek cukor
  • 4 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 db narancs
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek cukor
  • 25 dkg cukrozott gesztenyepüré
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 ek rum (elhagyató)
  • Az öntethez:
  • 5 dkg cukor
  • 1 db narancs kifacsart leve

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és robotgéppel összedolgozzuk. Folyamatos keverés mellett, felváltva hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a vizet. Végül megsózzuk és ízesítjük a narancs lereszelt héjával. 1-2 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd zsiradék nélkül egyesével kisütjük a palacsintákat. 
  2. A krémhez a mascarponét a cukorral habosra keverjük. Áttörjük a gesztenyét krumplinyomóval, és a krémhez adjuk, majd ízesítjük a vaníliával és a rummal.
  3. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáöntjük narancs kifacsart levét és összeforraljuk. A palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel, és egymásra rakosgatjuk, és a szósszal meglocsolva tálaljuk. 

Megjegyzés

Esetleg egy kis pluszként a tetejét megszórhatjuk cukorral, és konyhai lángszóróval rákaramellizálhatjuk. Ebben az esetben a mártás a palacsinta mellé kerüljön. - Kismacs01

Ezek is érdekelhetnek

Friss