Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés-pudingos kocka

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 darab tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 14 dkg darált dió
  • 6 evőkanál liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 dl rum
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor (főzős)
  • 3 dl tej
  • A mázhoz:
  • 10 dkg tortabevonó csoki
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet.

    2. A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.

    3. Elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.

    4. A krémhez a margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük.

    5. A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém feléhez adjuk. A másik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát. A pudingos krémet kenjük az alsó lapra, erre rákenjük a gesztenyés krémet, és lefedjük a másik lappal.

    6. A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg vajat. A sütemény tetejére kenjük, amit a máz szilárdulása után szeletre vágva tálalunk.

Megjegyzés

Szeretjük a gesztenyés sütiket, és mindig találok újabb finomságokat. Megsütöttem, és most közreadom.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Judii27
Szia! Megsütöttem,nagyon jól sikerült.A gesztenyés krémet kentem alulra, rá a puncsot.És tényleg nagyon finom.Köszi!
zsuzsamama56
Kedves Judii27!A tűzhelyem tepsiében sütöttem,37x30-as a mérete.Azonban még szeretném tudomásodra hozni,.hogy a puncsot a gesztenyére tedd, mert én a csokizásnál megfordítva csokiztam le a tésztát.Remélem tudtam segíteni.Üdv.Zsuzsamama56
Judii27
Szia! Tetszik a recept,csak azt nem tudom,mekkora tepsiben érdemes sütni a tésztákat.Tudnál ebben segíteni,mert mindenképpen ki szeretném próbálni.Előre is köszi.

Hasonló Receptek

Magazin