Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Az élesztőt, a tejet, a porcukrot, a tojássárgáját és a sót hozzáadjuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (az élesztőt nem futtatjuk fel külön). A tésztát 15 perc pihentetés után 3 dkg-os gombócokká formázzuk, majd 10 perc pihentetés után sodrófával ovális formára nyújtjuk.
A gesztenyetöltelék hozzávalóit összegyúrjuk. Szintén 3 dkg-os adagokat veszünk belőle, szivarformára sodorjuk, így tesszük a tésztára. Felsodorjuk, és patkómintára hajtjuk. Sütőlemezre rakjuk, megkenjük a tojással. Ha megszáradt a tojás, ismét megkenjük.
180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Szép márványos felületet kapunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre