Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. Kivajazunk egy őzgerincformát. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojássárgájákat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és azzal is tovább habosítjuk. Ezután beledolgozzuk a diót, a kakaót, és a formába simítjuk. A sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk a formából, és teljesen kihűtjük. A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot, apránként a gesztenyemasszát, és sima krémmé keverjük. Három adagra osztjuk. Az őzgerincet vízszintesen három lapra vágjuk, rétegenként megkenjük egy-egy adag gesztenyés töltelékkel, és egymásra illesztjük. Az őzgerincet kívülről bevonjuk a maradék krémmel, és csokoládédarával díszítjük. Másnapig betesszük a hűtőbe, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre