Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés mignon

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • 20 dkg kristálycukor
  • kevés tej
  • 20 dkg főtt gesztenye
  • 5 dkg mandula
  • A hempergetéshez:
  • 5 dkg tortadara

Elkészítés

  1. Egy lábasba beletesszük a kristálycukrot, felöntjük egy kevés tejjel, és feltesszük főni. Azután hozzáadjuk a főtt, szitán áttört gesztenyét, és a hámozott, őrölt mandulát is. Jól összekeverjük, levesszük a tűzről, és kihűtjük.Fontos, hogy jól kihűljön a massza, mert különben nem tudjuk megformázni.
  2. Ajánlatos formázáskor kezünket bevizezni. Ezután a masszából golyókat formálunk és tortadarába meghempergetjük.

TÚRÓS MUFFIN MANDULAFORGÁCCSAL 

MINDENMENTES ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES 

Ezek is érdekelhetnek

Friss