Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés mézeskalácsos torta

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 ek rum
  • 2-3 ek porcukor
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 dl tejszín
  • 30 ml víz
  • 10 g zselatin
  • A díszítéshez:
  • kakaópor
  • mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés

    1. A piskótához a sütőt 190 fokra előmelegítjük, egy kb. 20-22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A tojást a cukorral alaposan kihabosítjuk, majd hozzászitáljuk a kakaóval vegyített lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb. 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
    2. A krémhez a gesztenyemasszát villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, a porcukrot és a fűszer keveréket, azután az egészet simára keverjük. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés krémmel és a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatinnal.
    3. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, majd betöltjük a krém 2/3-ával, a maradék krémmel pedig bekenjük a torta tetejét és az oldalát. Hűtőben 2-3 órán át dermesztjük, majd tálalás előtt megszórjuk a tetejét kakaóval és a fűszerkeverékkel.

    CSOKOLÁDÉS GESZTENYÉS ALAGÚT>>> 

    GESZTENYÉS TRÜFFEL SZELET>>> 

    GESZTENYÉS TIRAMISU EGYSZERŰEN>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin