Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-mézes kosárka

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál rum
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz
  • A krémhez:
  • 40 dkg gesztenyepüré
  • 6 dkg porcukor
  • 1/2 dl rum vagy aroma ( ízlés szerinti mennyiségben)
  • 3 dl tejszínhab
  • A díszítéshez:
  • 1 dl tejszínhab
  • 5 dkg csokiforgács

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kiolajozott kis kosárformákat kibélelünk vele egyenként. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiemeljük őket.

A krémhez a gesztenyemasszát a porcukorral és a rummal krémesre keverjük, és hozzáadjuk a keményre vert tejszínt, ezzel is jól kikeverjük. Habzsákba szedjük a krémet és a kosárkákat megtöltjük.

A tejszínhabot keményre verjük, és a gesztenyés krémre nyomjuk. Csokiforgáccsal díszítjük.

Megjegyzés

Rum helyett rumaromával is dolgozhatunk, hogy gyerekek is fogyaszthassák. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss