Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-meggyes torta

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 tojásból kerek piskóta
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 3 dl tejszín
  • meggy
  • fél dl rum
  • durvára vágott dió
  • 1 dkg zselatin
  • A mázhoz:
  • 10 dkg csoki
  • pici olaj

Elkészítés

Elkészítés: A kerek piskóta tetejét 2 cm vastagon levágjuk. A közepét kikaparjuk, ide jön majd a töltelék.

A gesztenyemasszát 1 dl tejszínnel eldolgozzuk, a kikapart tésztát összekeverjük a lecsurgatott meggyel, a dióval és a rummal, ha szükséges, porcukorral édesíthetjük. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, hozzáadjuk a kevés vízben felolvasztott zselatint. Összedolgozzuk a háromféle alapanyagot, megtöltjük vele a piskótát, rátesszük a levágott tetőt.

Csokimázzal bevonjuk, néhány órát pihentetjük, majd kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss