Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-meggyes süti

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • pici só
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis rumaroma
  • 5 evőkanál porcukor
  • Valamint:
  • meggydzsem
  • A csokimázhoz:
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 5 dkg margarin
  • A tetejére:
  • reszelt fehér csoki

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütök úgy, hogy a tojások fehérjét különválasztva kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral, az olajjal, a tejföllel és a kakaóporral szintén jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és a sütőport, illetve a fehérjehabot is.

Előmelegített sütőben, a sütő méretének megfelelő sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és 180 C fokon 12 perc alatt kisütöm.

Hagyom kihűlni, majd lehúzom róla a sütőpapírt, és a széleiből hosszában 3 vékony csíkot vágok le, a maradékot pedig félbevágom. Így megkapom az alsó és felső piskótalapot és 3 vékonyat, ami majd a meggyet fogja közre.

A krémhez a gesztenyemasszát a margarinnal, a porcukorral és a rumaromával kikeverem.

A kihűlt alsó lapra kanalazom a krém felét, elsimítom, majd a 2 vékony tésztacsíkot teszem rá, aminek a közepére végig kanalazom a meggydzsemet (jó a befőtt vagy a fagyasztott meggy is). Erre jön a harmadik vékony csík tészta, és ezt befedem a maradék krémmel. Végül rákerül a teteje, amit lenyomkodok, az oldalán is elsimítom a krémet.

A csokimázhoz valókat egy edényben felolvasztom, majd ha sima és fényes, akkor rácsurgatom a süti tetejére, késsel elsimítom, reszelek rá egy kevés fehér csokit, és mehet a hűtőbe dermedni.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű, aki nem szereti a margarinos krémet, az kicserélheti tejszínhabra is, de abba bele kell tenni 1 csomag habfixálót, különben nem lesz a krémnek tartása.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss