Elkészítése: A gesztenyamasszát összekeverjük a vajjal, kis rumaromával ízesítjük. Elõtte /amíg a vaj kicsit megpuhul/ összeállítjuk a kekszalapot. A kekszporhoz keverünk néhány kanál jófajta lekvárt, kakaót, kb.egy deci kávét, és a meggy levét vagy kis tejet. Puha, formázható legyen. Béleljük ki egy szép kerek tál alját ezzel a keverékkel kb.egyujjnyi magasságban, szépen dolgozzuk rá a vajjal összekevert gesztenyemasszát /nem baj ha nem nyomóval kinlódunk!/ és körkörösen rakjuk ki kimagozott meggyel. Ha mirelit a meggy, elõtte jó alaposan le kell csepegtetni. Majd készítsünk egy gyors csokimázat és vonjuk be vele mûvünket. Mindezt még tetézhetjük apró csokidarával. Gyorsan be a hütõbe, hidegen ugyanis jól szeletelhetõ.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre