Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-meggyes õrület

MME MME
4.5/5
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A gesztenyamasszát összekeverjük a vajjal, kis rumaromával ízesítjük. Elõtte /amíg a vaj kicsit megpuhul/ összeállítjuk a kekszalapot. A kekszporhoz keverünk néhány kanál jófajta lekvárt, kakaót, kb.egy deci kávét, és a meggy levét vagy kis tejet. Puha, formázható legyen. Béleljük ki egy szép kerek tál alját ezzel a keverékkel kb.egyujjnyi magasságban, szépen dolgozzuk rá a vajjal összekevert gesztenyemasszát /nem baj ha nem nyomóval kinlódunk!/ és körkörösen rakjuk ki kimagozott meggyel. Ha mirelit a meggy, elõtte jó alaposan le kell csepegtetni. Majd készítsünk egy gyors csokimázat és vonjuk be vele mûvünket. Mindezt még tetézhetjük apró csokidarával. Gyorsan be a hütõbe, hidegen ugyanis jól szeletelhetõ.

Megjegyzés


Nagyon laktató! Megátalkodott egyedek tejszínhabot is kérnek hozzá. Adjunk nekik, ilyen finomat úgysem esznek máshol. Nagyon köszönjük! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss