Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-meggyes kekszes krémes

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pudingport, a zselatint, a tojássárgáját, a cukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzöm.

A tűzről levéve, ameddig még forró, belekeverem a margarint, majd a lereszelt gesztenyemasszát, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét.

Egy tepsi aljába egymás mellé rakom a kekszeket, rákanalazom a krémet (nem öntöm, mert feljöhet a keksz), közben beledobálom a meggyszemeket, majd nagyjából elsimítva a krémet a tetejét is kirakom kekszekkel.

Hűtőbe rakva 1 nap múlva megpuhul a keksz, és a kekszek szélei mentén szeletelhető.

Megjegyzés

A krém állaga olyasmi, mint a cukrászdai krémesnek. Kisebb méretű tepsihez elegendő ez a mennyiség, egy gáztepsihez kb. a duplája kell. - linyah

Ezek is érdekelhetnek

Friss