Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés-meggyes golyó

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg fagyasztott, cukrozott gesztenyemassza
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg kekszpor (darált keksz)
  • 1,5-2 dl tej vagy tejszín
  • 1 üveg magozott meggy
  • 20 dkg tortabevonó csoki

Elkészítés

    Elkészítés: A gesztenyét hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni, majd keverjük össze az olvasztott vajjal és a kekszporral. Ezután következik a tej (lehet tejszín is), mindenki belátása szerint adhatja hozzá, de ne legyen túl tucsogós. Szépen eldolgozzuk, gomóbcnyi masszát kiveszünk, közepébe nyomjuk a lecsepegtetett meggyet, és gombócot formálunk. Betehetjük fél órára a hűtőbe, így könnyebben fog menni a csokizás.

    Gőzfürdőben megolvasztjuk a csokit (ebbe ízlés szerint lehet picit vajat vagy olívaolajat keverni), belemártogatjuk a golyókat. Ha szeretnénk díszíteni, akkor a csoki megszilárdulásra előtt megszórjuk.

Megjegyzés

Vendégégbe vittem, hamar elkapkodták. Ajánlom baráti összejövetelekre, hiszen ez egy tipikus egyszerű, de nagyszerű édesség, egy harapás az egész (max. 2 :)). Nekem ekkora adagból kb. 30 darab lett, diónál nagyobb darabokat formáztam a meggy miatt. Aki szeret díszíteni, annak ajánlom még a fehércsokival való csíkozást, nagyon dekoratív.

Viri99
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Viri99
Kedves BabuLujzi! Nagyon örülök, hogy ízlett! Igazad lehet, a meggyek miatt talán lassabb a folyamat, de én pont ráértem:) Ami még kimaradt a receptből: pár csepp rum vagy rumaroma, nagyon finommá teszi a gesztenyét! További jó sütést-főzést! :)
BabuLujzi
Nekem csokizás után nem volt ilyen dekoratív - rutintalanság -de ezt leszámítva nagyon finom lett :-D Sikert aratottam vele itthon. Én vendégségbe nem vinném, mert nekem sok volt vele a macera, de aki szeret pepecselni, annak tuti siker! Köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin