Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-meggyes fatörzs

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 3 dkg kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 2,5 dl tejszín
  • 30 dkg csokoládé
  • 10 dkg gesztenyepüré
  • 10 dkg rumos meggy

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáit habosra verjük, és belekeverjük a
lisztet a keményítőt, a kakaót. A tojások fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük, és az olvasztott vajjal együtt hozzákeverjük a tésztához.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát , majd 170 fikre előmelegített sütőben 6-8 percig sütjük. Nedves konyharuhára fektetjük a sütőpapírral együtt, és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.

A krémhez a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. és hozzákeverjük a tejszínt.

A kapott krém felébe belemorzsoljuk a gesztenyepürét és a meggyet, majd az egészet rákenjük a tésztára. Nem túl szorosan feltekerjük a tésztát, a két végét egyenesre vágjuk, és a maradék krémmel bevonjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss