Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-meggyes csúcs

30 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A kekszes alaphoz:
  • 10 dkg darált keksz
  • 20 dkg dió
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 8 dkg puha vaj
  • 1/2 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 15 dkg darált keksz
  • 2 ek rumaroma
  • meggybefőtt
  • Az aljára:
  • cukor

Elkészítés

  1. Az alaphoz összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a masszából nedves kézzel 25 egyforma golyót formálunk, és meghempergetjük mindet a cukorban.
  2. A töltelékhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a rumot és a kekszet, majd alaposan összedolgozzuk.
  3. A diós golyókat egy citromfacsaró üregébe töltjük, és a falához nyomkodjuk, a közepébe teszünk egy kevés gesztenyekrémet, majd 1-1 db meggyszemet, és teljesen kitöltjük az üreget. Ezután könnyedén kiütjük a formából. A csúcsok alját végül cukorba mártjuk.

Megjegyzés

Gondolom minden háztartásban van egy műanyag citromfacsaró a kamra rejtekében, de ha nem lenne, olcsón beszerezhető. Ennek segítségével egy mutatós édesség kerülhet az ünnepi asztalra. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss