Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-mascarponés zsúrtorta

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gesztenyemasszát átnyomjuk vagy lereszeljük nagylyukú reszelőn.

Egy tányérba 2 dl vízhez rakjuk a mézet és a narancshéjat, majd mikróban kissé összeforraljuk. Ekkor ízlés szerint rummal ízesítjük.

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a mascarponéval és 8 dkg gesztenyepürével, majd hozzáforgatjuk a fehérjék felvert habját is.

Egy zsúrtorta forma (16 cm átmérőjű) oldalát kirakjuk függőlegesen babapiskótával úgy, hogy csak az egyik felét mártjuk meg a narancsos-rumos szirupban és az befelé néz. Az alját is kirakjuk teljesen megmártott babapiskótával, majd a krém 1/3 részét rákenjük, megszórjuk a gesztenyepüré harmadával, majd ismét piskóta. Így rétegezzük, a legtetejére gesztenyepüré kerül.

Legalább 1 éjszakát állni hagyjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss