Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-mandulás torta bogyós gyümölcsökkel (gluténmentes)

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortaalaphoz:
  • 25 dkg édes gesztenyepüré
  • 20 dkg darált mandula
  • rum
  • 2 kiskanál kakaó
  • A krémhez:
  • 1 liter tej
  • 2 csomag főzhető vaníliás pudingpor
  • 7 kanál cukor
  • A tetejére:
  • 15 dkg áfonya
  • 15 dkg ribizli
  • fél kanál cukor
  • 1,5 kanál keményítő

Elkészítés

Elkészítés: A gesztenyemasszához adjuk hozzá a mandulát, a kakaót, ízlés szerint rumot, majd gyúrjuk masszává. Válasszunk ki egy tetszésünknek megfelelő tálat vagy tortaformát (érdemes csatosat). Ebből az adagból kb. 20x20 cm torta készült. Az a lényeg, hogy a gesztenye alj, ne legyen túl vastag, max. ujjnyira formázva tökéletes. Tegyük hűtőbe.

A tasakon található leírás szerint készítsük el a pudingot. Érdemes 1 deci tejet levenni, hogy egy kicsit sűrűbb legyen. Öntsük a gesztenyés aljra, majd hagyjuk hűlni és dermedni a hűtőben.

A tetejéhez a bogyókat tegyük egy edénybe, adjunk hozzá egy kis vizet és cukrot, majd forraljuk fel. A keményítőt oldjuk fel egy kis vízzel, majd adjuk a gyümölcshöz. Utána már nem kell forralni, és addig keverjük, míg zselés állagot nem kap. A keveréssel óvatosan bánjunk, hogy a bogyók ne törjenek össze. Öntsük a puding tetejére, majd fogyasztásig tartsuk hűtőben.

Megjegyzés

Az alapot és a pudingot érdemes 1 nappal előbb elkészíteni, vagy az egész tortát is, ha van időnk. A gyümölcs részének elég, ha kihűl.

Nekem nagyon tetszett, hogy miközben vágtuk a szelteket olyan bordós színű lett a vanília rész. Kifejezetten tetszetősé tette. - Bianka1980

Ezek is érdekelhetnek