Elkészítés: A lisztet a sütőporral és a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót és a felvert tojást. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyű, kalács állagú tésztát kapjunk. Az egészet összegyúrjuk, 3 mm vékonyra nyújtuk, kb. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, megtöltjük, kis kifliket formálunk belőle, majd előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük, s még forrón meghintjük vaniliás porcukorral.
A gesztenyés töltelékhez a fagyasztott gesztenyemasszát kis tejjel kikeverjük, hogy sűrű krémes legyen. A mákos és diós töltelékhez a darált mákot vagy diót porcukorral és kevés tejjel összefőztük, így sűrű, krémes állagú lesz, nem folyik ki a kiflikből.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre