Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés krokett

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg burgonya
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg + 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csipet szerecsendió
  • 15 dkg natúr gesztenyepüré
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

    Előkészítés:
    A burgonyát megmossuk és héjában puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, még melegen nagyon pépesre áttörjük, majd kiterítjük, és megvárjuk, hogy kihűljön.

    Elkészítés:
    1. A kihűlt burgonyát összekeverjük a tojássárgával, 10 dkg zsemlemorzsával, sóval, borssal, és szerecsendióval fűszerezzük.
    2. A burgonyamasszából lepényeket formálunk, a gesztenyébő pedig kis gombócokat teszünk mindegyik közepére, majd gombóccá gyúrjuk. Megforgatjuk a maradék morzsában, és bő, forró olajban kisütjük. Papírkendőre szedve leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.
    3. Tálaláskor: töltött pulykamellel, hallal, vegetáriánusoknak önmagában vagy salátával kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin