Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés krémes

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 4 dl habtejszín (dobozos)
  • 2 csomag habfixáló
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • A díszítéshez:
  • cukorgyöngy

Elkészítés

    1. A tojások sárgáját kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is, és az egészet összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és lisztet. A jól eldolgozott masszát egy téglalap alakú, közepes méretű tepsibesimítjuk,és előmelegített sütőbe toljuk.
    2. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet is. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
    3. Amikor kihűlt a puding, hozzáadjuk a margarint, és csomómentesre keverjük. (A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.)A kihűlt piskóta lapra rákenjük a kihűlt vanília krémet.
    4. A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, és robotgéppel kemény habbá verjük. Ezután a lereszelt gesztenye pürét óvatosan a habhoz dolgozzuk, majd ráhalmozzuk a vaníliakrém tetejére. A süteményt cukorgyöngyökkel díszítjük.

    Hagyományos krémes recept

    házi francia krémes

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin