Gesztenyés krémes II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg leveles vajas tészta
  • 30 dkg gesztenyemassza
  • 4 evőkanál rum
  • 1 csomag hidegen készíthető vaníliakrém
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg babapiskóta
  • 1 tojás
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk 3 evőkanál rumot (ha nem cukrozott
    gesztenyét, hanem natúr változatot használunk, akkor érdemes kissé édesíteni).

    A vaníliakrémet a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a tejjel, és jól lehűtjük.

    A nyújtódeszkát megszórjuk liszttel, rátesszük a leveles vajas tésztát, ezt is meglisztezzük. Akkora téglalapot nyújtunk belőle, ami a bevizezett tepsibe
    belefér.

    Kettévágjuk a kinyújtott tésztalapot, és egymás mellé tepsire fektetjük. Villával megszurkáljuk, tojással megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

    Kivesszük, az egyik lapot négyzetekre vágjuk (ez lesz a sütemény teteje), és a tésztát hagyjuk kihűlni.

    A vajat habosra keverjük, hozzátesszük a gesztenyét, és jól összedolgozzuk. Az egész tésztalapot megkenjük a gesztenyemasszával, kirakjuk a babapiskótával, amit kicsit be is
    nyomkodunk, és megcsepegtetjük rummal. A tetejére simítjuk a vaníliakrémet, rárakjuk egymás mellé a tészta négyzetlapokat, óvatosan lenyomkodjuk, majd 1-2 órára behűtjük.

    Amikor a hűtőből kivesszük, megszórjuk
    porcukorral, és meleg vízbe mártott késsel a négyzeteknek megfelelően felszeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin