Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Gesztenyés krémes II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Gesztenyés krémes II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 27
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles vajas tészta
  • 30 dkg gesztenyemassza
  • 4 evőkanál rum
  • 1 csomag hidegen készíthető vaníliakrém
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg babapiskóta
  • 1 tojás
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk 3 evőkanál rumot (ha nem cukrozott
gesztenyét, hanem natúr változatot használunk, akkor érdemes kissé édesíteni).

A vaníliakrémet a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a tejjel, és jól lehűtjük.

A nyújtódeszkát megszórjuk liszttel, rátesszük a leveles vajas tésztát, ezt is meglisztezzük. Akkora téglalapot nyújtunk belőle, ami a bevizezett tepsibe
belefér.

Kettévágjuk a kinyújtott tésztalapot, és egymás mellé tepsire fektetjük. Villával megszurkáljuk, tojással megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Kivesszük, az egyik lapot négyzetekre vágjuk (ez lesz a sütemény teteje), és a tésztát hagyjuk kihűlni.

A vajat habosra keverjük, hozzátesszük a gesztenyét, és jól összedolgozzuk. Az egész tésztalapot megkenjük a gesztenyemasszával, kirakjuk a babapiskótával, amit kicsit be is
nyomkodunk, és megcsepegtetjük rummal. A tetejére simítjuk a vaníliakrémet, rárakjuk egymás mellé a tészta négyzetlapokat, óvatosan lenyomkodjuk, majd 1-2 órára behűtjük.

Amikor a hűtőből kivesszük, megszórjuk
porcukorral, és meleg vízbe mártott késsel a négyzeteknek megfelelően felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Balatinz Ilona küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Karaj, tarja, comb
Hogy mennyi féle étel készíthető sertéshúsból? Se szeri, se száma! És nem csak magyaros lehet ám a karaj, a comb vagy a tarja! Persze a kasszikusokat sem hagyjuk ki válogatásunkból!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kukoricás lepényke Kukoricás lepényke
Édesburgonyás reformkenyér Édesburgonyás reformkenyér
Kókuszkrémes csokis süti Kókuszkrémes csokis süti
Majorannás-rozmaringos-mézes kacsa Majorannás-rozmaringos-mézes kacsa
Túrógombóc aludttejből Túrógombóc aludttejből
Sajtos-szezámmagos-köményes tallér Sajtos-szezámmagos-köményes tallér
Túrós-almás húzott rétes Túrós-almás húzott rétes
Túrós batyu, ahogy Edit készíti Túrós batyu, ahogy Edit készíti
Sajtos burgonyafánk Sajtos burgonyafánk
Gyúrt néger kocka Gyúrt néger kocka
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122957_korte-110.jpg Körte, a varázslatos

A körte - az almához hasonlóan - egész évben beszerezhető, mégis évente csak hat kilót eszünk meg belőle fejenként. Pedig…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122909_babos-egytaletel-110.jpg Tartalmas babos egytálételek

A laktató, melengető ételek időszakában előkerülnek a babbal készülő fogások. A különféle levesek és főfogások közös jellemzője…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122908_birs-110.jpg Birs - fedezzük fel újra!

Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept