Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés krémes II.

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk 3 evőkanál rumot (ha nem cukrozott
gesztenyét, hanem natúr változatot használunk, akkor érdemes kissé édesíteni).

A vaníliakrémet a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a tejjel, és jól lehűtjük.

A nyújtódeszkát megszórjuk liszttel, rátesszük a leveles vajas tésztát, ezt is meglisztezzük. Akkora téglalapot nyújtunk belőle, ami a bevizezett tepsibe
belefér.

Kettévágjuk a kinyújtott tésztalapot, és egymás mellé tepsire fektetjük. Villával megszurkáljuk, tojással megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Kivesszük, az egyik lapot négyzetekre vágjuk (ez lesz a sütemény teteje), és a tésztát hagyjuk kihűlni.

A vajat habosra keverjük, hozzátesszük a gesztenyét, és jól összedolgozzuk. Az egész tésztalapot megkenjük a gesztenyemasszával, kirakjuk a babapiskótával, amit kicsit be is
nyomkodunk, és megcsepegtetjük rummal. A tetejére simítjuk a vaníliakrémet, rárakjuk egymás mellé a tészta négyzetlapokat, óvatosan lenyomkodjuk, majd 1-2 órára behűtjük.

Amikor a hűtőből kivesszük, megszórjuk
porcukorral, és meleg vízbe mártott késsel a négyzeteknek megfelelően felszeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss