Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóval és szódabikarbónával átszitált lisztet, összekeverjük. Hozzáadjuk a kemény fehérjehabot. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a tejet a pudingporral és a liszttel összefőzzük, lehűtjük. A margarint a cukorral kikeverjük, és a 2 masszát összekeverjük.
A gesztenyerúdhoz a gesztenyemasszát, a kekszet, a vaníliás cukrot, a baracklekvárt és a kávét összegyúrjuk, és rudat formálunk belőle.
A kisült tésztát egy sodrófán áthajtjuk, mikor kihűlt, széthajtjuk, rákenjük a rémet, rátesszük a gesztenyerudat, és visszahajtjuk a tésztát. Így olyan az alakja, mint egy könnycsepp.
Kívül is bekenhetjük krémmel és tortadarát szórunk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre