Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés könnycsepp

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás sárgája
  • 12 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál liszt
  • 6 tojásfehérje habbá verve
  • A krémhez:
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • A gesztenyetölteléhez:
  • 25 dg gesztenyemassza
  • 10 dkg darált keksz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 0,5 dl feketekávé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóval és szódabikarbónával átszitált lisztet, összekeverjük. Hozzáadjuk a kemény fehérjehabot. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

A krémhez a tejet a pudingporral és a liszttel összefőzzük, lehűtjük. A margarint a cukorral kikeverjük, és a 2 masszát összekeverjük.

A gesztenyerúdhoz a gesztenyemasszát, a kekszet, a vaníliás cukrot, a baracklekvárt és a kávét összegyúrjuk, és rudat formálunk belőle.

A kisült tésztát egy sodrófán áthajtjuk, mikor kihűlt, széthajtjuk, rákenjük a rémet, rátesszük a gesztenyerudat, és visszahajtjuk a tésztát. Így olyan az alakja, mint egy könnycsepp.

Kívül is bekenhetjük krémmel és tortadarát szórunk rá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss