Gesztenyés kocka

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl étolaj
  • 4 evőkanál víz
  • 6 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 cl rum

Elkészítés

    Elkészítés: A 6 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az étolajat, a vizet és a lisztben elkevert sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

    A krémhez a margarint jól kikeverjük a porcukorral. A pudingport felfőzzük a tejjel, és jól kihűtjük. Összekeverjük a margarinos krémmel, hozzákeverjük a gesztenyemasszát, belekeverjük a rumot. Az egészet jól kikeverjük, és a tésztára kenjük. Tetejére tejszínhabrózsákat nyomhatunk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Zsirayné Éva 5 évvel ezelőtt
Ma délelőtt megsütöttem a receptet, de a 2 csomag tejszinizpudingpor helyett csak egyet javaslok, és a hidegen elkészithető pudingot ajánlanám, no és persze a felvert tojásfehérjéket ne felejtse el senki sem mert a recept iroja ezt kifelejtette
Szabó Ági 8 évvel ezelőtt
A tojásfehérjéket nem hagytad ki a receptből? Szerintem ez piskótatészta lenne, ahhoz pedig szükség lenne rá.

Hasonló Receptek

Magazin