Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-habos sütemény

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 7,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg cukor (édesszájúak tehetnek picit többet is, de a krém és a hab is édes)
  • 4 evőkanál langyos víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • A gesztenyés krémhez:
  • 25 dkg natúr gesztenye (megtisztított, megfőzött, pürésített)
  • 7 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg puha vaj
  • rumaroma
  • A habhoz:
  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • tortadara

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral és 4 evőkanál langyos vízzel kikeverem. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sütőport, a lisztet és a pudingport egy tálban összekeverem, majd óvatosan hozzákeverem a fehérjét és a sárgáját. Sütőpapírral bélelt lapos tepsibe öntöm, és 200 fokon megsütöm. Hogy meddig, az attól függ, milyen széles a tepsi, vagyis hogy milyen magas a tészta. Az én tésztám 2,5-3 cm magas volt, 10 percig sütöttem 200 fokon, azután levettem a hőt 160 fokra, és még 10 percet adtam neki. Azután 3-4 percig bennhagytam a kikapcsolt sütőben.

Míg húl, a gesztenyés krém alapanyagait krémesre keverem. A habhoz 3 dl tejszínt felverek 3 csapott evőkanál porcukorral és 1 csomag habfixálóval (a leírás szerint: a fixálót akkor kell hozzáadni, amikor már nem teljesen folyékony a tejszín).

A krémet a kihűlt tésztára kenem, erre pedig a habot halmozom, elkenem. A tetejére tortadarát szórok. Igazi ünnepi sütemény!

Megjegyzés

Nagyon finom, különösen, ha tudunk várni 2-3 órát, hogy összeérjenek az ízek.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss