Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés galuska csipkebogyóízzel

60 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gesztenyét áztassuk be egy éjszakára annyi vízbe, amennyi ellepi. Másnap szűrjük és csepegtessük le, majd kereszt alakban metsszük be a szemeket. Terítsük tepsibe, és süssük 220 fokos sütőben addig, míg a héjuk szét nem nyílik, majd még melegen hámozzuk meg.
  2. Szitáljuk tálba a kétféle lisztet, adjuk hozzá a tojásokat, készítsünk a masszából galuskát, és szaggassuk forrásban lévő vízbe. Szűrjük és csepegtessük le, majd tegyük félre.
  3. Pirítsuk meg a gesztenyét a felforrósított vajon. Ízesítsük a rummal, majd keverjük hozzá a galuskát, és azzal is forrósítsuk át. Végül adjuk hozzá a lekvárt, és forgassuk alaposan össze. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Aszalt csipkebogyót is adhatunk a galuskához a gesztenye mellé – ez esetben előtte áztassuk be és főzzük meg kis vörösborban.

Ezek is érdekelhetnek

Friss