Elkészítés: Megforrósítjuk a margarint, elkeverjük benne a lisztet, és mielőtt pirulni kezdene, felengedjük a tejjel. Kevergetve felforraljuk.
Hosszákeverjük a gesztenyemasszát és a vaníliás cukrot. Ha esetleg száraznak tűnne, adjunk még hozzá kevés margarint.
A tésztát vékonyra nyújtjuk. Fánkszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. Minden kicsi körlapra 1-1 kanálnyi tölteléket tegyünk, majd hajtsuk össze, hogy félhold alakú legyen. Azután nyomkodjuk le az oldalát úgy, hogy lezáródjon.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.
Finomabb, de drágább, ha a gesztenyemasszát kevés tejjel és rummal keverjük habosra, és 1 tojást is teszünk hozzá. Így a töltelék biztosan nem folyik ki.
Tálaláskor cukrot szórunk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre