Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés-fehércsokis palacsinta (gm, lm)

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg gesztenyeliszt
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi sütőpor (gm)
  • 2 db tojás
  • 1,5 dkg vaj
  • 2 dl laktózmentes tej
  • szénsavas ásványvíz
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg főtt gesztenye
  • 2 tábla fehér csokoládé (gluténmentes, laktózmentes)
  • 1 tk nád cukor (elhagyható)
  • 1 dl laktózmentes tejszín

Elkészítés

    1. A liszteket összekeverjük a sóval és a sütőporral. A tojásokat a lisztkeverék közepébe törjük, és összekeverjük. Hozzáadjuk a laktózmentes olvasztott vajat és a laktózmentes tejet, és habverővel folyamatosan keverve annyi szénsavas ásványvizet adagolunk hozzá, hogy sima palacsintatészát kapjunk.
    2. Olajjal kikent forró serpenyőbe fél merőkanálnyi tésztát öntünk és a palacsinták mindkét oldalát készre sütjük a szokásos módon. A kész palacsintákat egymásra halmozzuk, és töltésig letakarjuk.
    3. A gesztenyét apró kockákra vágjuk. Vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokoládét, hozzáadjuk a nádcukrot, majd belekeverjük a laktózmentes tejszínt és a gesztenyét. 
    4. Tányérra kiterítünk egy palacsintát, vékonyan megkenjük a krémmel, majd feltekerjük vagy összehajtjuk. 


      Íme a recept videón >>>
       

      Mentes receptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin