A gesztenyés-fehércsokis palacsinta elkészítéséhez a liszteket összekeverjük a sóval és a sütőporral. A tojásokat a lisztkeverék közepébe törjük, és összekeverjük. Hozzáadjuk a laktózmentes olvasztott vajat és a laktózmentes tejet, majd habverővel folyamatosan keverve annyi szénsavas ásványvizet adagolunk hozzá, hogy sima palacsintatésztát kapjunk.
Olajjal kikent forró serpenyőbe fél merőkanálnyi tésztát öntünk és a palacsinták mindkét oldalát készre sütjük a szokásos módon. A kész palacsintákat egymásra halmozzuk, és töltésig letakarjuk.
A gesztenyét apró kockákra vágjuk. Vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokoládét, hozzáadjuk a nádcukrot, majd belekeverjük a laktózmentes tejszínt és a gesztenyemasszát.
Tányérra kiterítünk egy palacsintát, vékonyan megkenjük a krémmel, majd feltekerjük vagy összehajtjuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a gesztenyés palacsinta glutén- és laktózmentesen: