Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-fehércsokis palacsinta (gm, lm)

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gesztenyés-fehércsokis palacsinta elkészítéséhez a liszteket összekeverjük a sóval és a sütőporral. A tojásokat a lisztkeverék közepébe törjük, és összekeverjük. Hozzáadjuk a laktózmentes olvasztott vajat és a laktózmentes tejet, majd habverővel folyamatosan keverve annyi szénsavas ásványvizet adagolunk hozzá, hogy sima palacsintatésztát kapjunk.
  2. Olajjal kikent forró serpenyőbe fél merőkanálnyi tésztát öntünk és a palacsinták mindkét oldalát készre sütjük a szokásos módon. A kész palacsintákat egymásra halmozzuk, és töltésig letakarjuk.
  3. gesztenyét apró kockákra vágjuk. Vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokoládét, hozzáadjuk a nádcukrot, majd belekeverjük a laktózmentes tejszínt és a gesztenyemasszát.
  4. Tányérra kiterítünk egy palacsintát, vékonyan megkenjük a krémmel, majd feltekerjük vagy összehajtjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a gesztenyés palacsinta glutén- és laktózmentesen:

 



Megjegyzés

Készen vásárolható gesztenyemasszából is készíthetjük a palacsinta tölteléket. - Glutén- és laktózmentes

Ezek is érdekelhetnek

Friss