Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés-diós zserbó

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • tejföl
  • 25 dkg édesített gesztenyemassza
  • fél dl rum
  • 0,8 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • rumba áztatott mazsola
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál méz
  • 10 dkg fehér marcipán
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd négy részre osztjuk, és lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk.

    A gesztenyemasszát a rummal elkeverjük. A diós töltelékhez a cukorral felforralt tejbe szórjuk a diót, a mazsolát, a citromhéjat, összekeverjük, és lehúzzuk a tűzről.

    Az első réteg tésztát vajazott tepsibe terítjük, megkenjük a melegített mézzel, a gesztenyetöltelékkel. Következik az újabb tésztaréteg, majd a méz, a reszelt marcipán, a diótöltelék, újabb tészta, majd gesztenyemassza, végül a negyedik tésztalap. 180 fokos sütőben 40-45 percig sütjük, majd kihűtjük.

    A tetejét megkenjük olvasztott étcsokival, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

senyke
Bizony nem kell sutopor es eleszto a tesztaba, olyan mint a lagy gyurma. Lehet egy kisebb meretu tepsiben sutni. A hozzavalokat kicsit tobbet teheted a tesztaba. Szeretem a töménységet:))
GABI12
Isteni lehet! Bár nagyon tömény szerintem. A tésztába se sütőpor, se élesztő nem kell ? A 35 dkg lisztből gyúrt tésztából hogyan tudsz 4 db normál méretű tepsibe való lapot nyújtani? Nekem még nem sikerült sose. Ettől függetlenül nagyon finom lehet :-))

Hasonló Receptek

Magazin