Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-diós krémes

75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 3 ek víz
  • 12 dkg rétesliszt
  • 8 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 0,6 dkg sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg gesztenyemassza
  • 2 ek rum
  • A tetejére:
  • 2,5 dl cukrászhab
  • 10 dkg gesztenyemassza

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót és a tojások keményre vert habját, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 20×30 cm-es tepsiben megsütjük. 
  2. A pudingport a tejjel elkeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és a pudingos krémhez keverjük, majd ízesítjük a rummal, majd a tészta tetejére simítjuk a krémet.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszát, és a gesztenyés krémre simítjuk. Néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Akár az ünnepekre is ajánlhatom, nagyon finom lett. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss