Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés csúcs

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • tej
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg darált keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg puha vaj
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • Valamint:
  • kevés porcukor a forma szórásához

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejet teszünk bele, hogy a tészta összeálljon.

    A töltelék hozzávalóit kikeverjük simára.

    Vesszük a citromfacsarónkat, és porcukrozzuk a belsejét. Belenyomkodjuk a diós masszát úgy, hogy középen üreges legyen. Ebbe teszünk a gesztenyés töltelékből, és egy kevés dióssal lezárjuk. Óvatosan kiütögetjük a formából a sütit. Minden darab előtt porcukrozni kell.

Megjegyzés

Nem a leggyorsabb süti, de megéri a fáradalmakat.

Ennie1
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

lila
ugy gondolom lehet dio helyett kokuszt is tenni
Ennie1
Szerintem dió helyett tehetsz bele több darált kekszet. Kicsit macerás, de valóban mutatós süti! Üdv, Enikő
Bgaboca
Nagyon látványos ! A diót mivel tudnám helyettesíteni ? Üdv.: Bica

Hasonló Receptek

Magazin