Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés csokoládészalámi

45 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Amint megolvadt, beletesszük a puha vajat, kis kevergetés mellett szép krémet kapunk, majd hozzáadjuk a cukrot is.
  2. A masszát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a gesztenyét, a lekvárt és a rumot, és alaposan elkeverjük, majd utolsó lépésként beletesszük a darabolt, összezúzott kekszet.
  3. A maszát kiterített folpackra halmozzuk, henger alakúra formázzuk és szorosan feltekerjük, majd hűtőbe tesszük egy napra. Másnapra megszilárdul, ekkor vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk és papírba csomaguljuk. 5-6 órát a hűtőben tároljuk, majd mint egy szalámit, felszeleteljük. 

Megjegyzés

Keverhetünk még bele diót, mogyorót, aszalt gyümölcsöket is. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek