rumaroma ízlés szerint (én kihagyom, anélkül is finom)
Elkészítés
A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Tojásfehérjéket a citromlével, sóval és az édesítőkkel kemény habbá verjük. A liszteket és a szódabikarbónát egy tálban jól elkeverjük. A tojássárgáját és a zsírt a fehérjehabhoz adva egy kézi habverővel összekeverjük, majd a lisztkeveréket is belekeverjük.
Egy lapos tepsibe, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltünk, egyenletesen elkenjük. 180 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és arany barnára sütjük. Amikor készen van, papírostul kiemeljük a piskótát egy konyharuhára és pár perc elteltével felcsavarjuk.
Amíg a piskóta sül, fel lehet tenni a csoki kencét főzni. A kókusztejet az édesítővel és a zsiradékkal ép hogy felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kakaóport.
A gesztenyemasszát, miután kiolvadt, egy keverőtálba tesszük és a kissé megolvasztott zsiradékkal és az édesítővel habosra keverjük.
Miután a piskóta kihűlt, a csoki kencével meglocsoljuk, és egy evőkanál, vagy spatula segítségével elkenjük, hogy minden hová jusson. Ez után jöhet a gesztenye krém, amit szintén elkenünk a piskótán egyenletesen, de maradjon 2 bő evőkanálnyi a rolád külsejére is.
Szépen feltekerjük a roládot és felöltöztetjük a maradék krémmel. Villával megcsíkozzuk a tetejét és minimum 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Szeletelve tálaljuk.