Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés csirkemell

MME MME
30 perc
bonyolult
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd villával jól szétnyomkodjuk. A húst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és mindkét oldalukról vékonyra kiveregetjük.

Elkészítés:
1. A darált húshoz keverjük a tojást, a tejszínt, megsózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk az előkészített gesztenyemasszát.
2. A hússzeletekre elosztjuk a tölteléket, összegöngyöljük, fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük, és sóval, borssal bedörzsöljük. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a tekercsek minden oldalát szép pirosra sütjük.
4. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sütésből visszamaradt zsiradékkal, kevés vizet is öntünk alá, és alufóliával lazán letakarva a sütőben puhára pároljuk (25-30 perc). Időnként a fólát megemelve a levével meglocsoljuk.
5. Amikor a hús megpuhult levesszük a fóliát, és további kb. 10 perc alatt megpirítjuk.
Köretnek: sült burgonyát, ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss