Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés csirkecomb gyümölcsös rizzsel

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg alma
  • csirke fűszersó
  • 30 dkg főtt, tisztított gesztenye
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 2 dl tejszín
  • kevés olaj
  • A körethez:
  • 25 dkg rizs
  • 8 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékonyra szeleteljük. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk.

A felszeletelt zöldségeket tepsibe tesszük, és erre ültetjük a fűszerezett combokat. Meglocsoljuk olajjal, öntünk alá kevés vizet, és 200 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre.

Amikor megsült, kivesszük. A szaftját edénybe szűrjük. Hozzáadjuk a gorombára vágott zöldhagymát, a darabolt gesztenyét, a kikapart, vékonyra vágott chilit, és összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, kiforraljuk, s ha szükséges, sózzuk.

A rizst hagyományos módon megpároljuk. Az apróra összevágott aszalt gyümölcsöket vajjal, kevés vízzel összefőzzük, majd a kész rizzsel elkeverjük.

Tálaláskor tányérra tesszük a rizst, rá a csirkecombot, és rá illetve mellé a gesztenyés szószt.

Megjegyzés

Vomberg Frigyes receptje, fotó: Komáromi Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss