Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés birsalagút

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 darab tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál méz
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 nagyobb birsalma
  • 0,5 citrom leve
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 dl édes fehérbor
  • 2 szem szegfűszeg
  • némi fahéj
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • Az aszpikhoz:
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg zselatin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: A 4 tojásból piskótát sütünk egy 23x30-as tepsibe elkenve.

Az őzgerincformát fóliával kibéleljük. Beleszabjuk a piskótatésztát úgy, hogy a tetejére is jusson.

A birsalmákat meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, és 4 dl vízzel, a fél citrom levével, a borral és a fűszerekkel, a barna cukorral felforraljuk. Forrástól számítva 5 percig főzzük, kihűtjük.

A vajat a gesztenyével, a rummal és a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt piskótalapokat vékonyan megkenjük. A nagyobbik részét az őzgerincformába simítjuk, kisebbik részével a borítólapot kenjük meg. Az őzgerincformát megtöltjük az apró kockára vágott párolt birsalmával.

Az alapanyagból megfőzzük a zselatint, hagyjuk félig megdermedni. Ekkor rászedjük a birsalmára, és beborítjuk a krémes piskótával. Hűtőbe tesszük fél napra dermedni.

Utána tálra borítjuk, és csokimázzal bevonjuk, durvára vágott pörkölt mogyoróval megszórjuk. Kifagyasztjuk, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Megjegyzés

Nagyon ízletes, érdekes ízvilág. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss