Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-banános fagyival töltött bonbon

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A banánt felszeleteljük, és 3 órára a mélyhűtőbe tesszük. Ezután kivesszük és összeturmixoljuk a gesztenyével és a tejföllel (annyi tejfölt kell hozzáadni, hogy krémes masszát kapjunk).

A csokoládét temperáljuk (azaz vízgőz felett 10 dkg csokoládét megolvasztunk, majd levesszük a gőzről, beletördeljük a maradék csokoládét, és gyakran megkeverjük). Egy ecset segítségével vékonyan kikenjük a bonbon formát, majd megvárjuk, hogy megdermedjen a csoki (hűtőbe is tehetjük), újból megismételjük a műveletet. Ezután a forma 3/4-ig töltjük a gesztenyés-banános krémet, majd óvatosan bevonjuk a forma tetejét olvasztott csokival.

3 órára a hűtőbe tesszük, és utána fogyasztható a fagyi bonbon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss