Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyés-banános fagyival töltött bonbon

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1/2 banán
  • 5 dkg gesztenyemassza
  • 2-3 evőkanál tejföl vagy joghurt
  • méz
  • 16 dkg 60%-os étcsokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A banánt felszeleteljük, és 3 órára a mélyhűtőbe tesszük. Ezután kivesszük és összeturmixoljuk a gesztenyével és a tejföllel (annyi tejfölt kell hozzáadni, hogy krémes masszát kapjunk).

    A csokoládét temperáljuk (azaz vízgőz felett 10 dkg csokoládét megolvasztunk, majd levesszük a gőzről, beletördeljük a maradék csokoládét, és gyakran megkeverjük). Egy ecset segítségével vékonyan kikenjük a bonbon formát, majd megvárjuk, hogy megdermedjen a csoki (hűtőbe is tehetjük), újból megismételjük a műveletet. Ezután a forma 3/4-ig töltjük a gesztenyés-banános krémet, majd óvatosan bevonjuk a forma tetejét olvasztott csokival.

    3 órára a hűtőbe tesszük, és utána fogyasztható a fagyi bonbon.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin