Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

 Gesztenyés babka

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához (3 db kalács):
  • 40 dkg liszt (BL55)
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dkg só
  • 1 tk őrölt kardamom
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás + tej a tojásozáshoz
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg natúr gesztenyemassza
  • 10 dkg mascarpone
  • 0,2 dl rum

Elkészítés

    1. Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat és elkeverjük, majd következik a simaliszt és a gesztenyeliszt, a tetejére pedig a cukor és a só, amivel dagasztani kezdjük. Pár perc után hozzáadjuk a vajat, amivel simára dagasztjuk. 45 percet pihentetjük letakarva, huzatmentes helyen.
    2. A tésztát 3 egyforma részre osztjuk és gombócokat formázunk belőlük, majd letakarva pihentetjük 15 percet. Közben lereszeljük a gesztenyemasszát, kikeverjük a porcukorral és a rummal, hogy sűrű, kenhető krémet kapjunk.
    3. A gombócokat 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és a három részre osztott tölteléket egyenletesen elkenjük rajtuk úgy, hogy a felső, hosszú oldalon 3 centit szabadon hagyunk. Szorosan feltekerjük, és hosszában kettévágjuk. X alakba egymásra fektetjük a két szálat, majd a két végét ismét megtekerjük, hogy egy fonatunk legyen. Így járunk el a másik két tekerccsel is. A kalácsokat sütőpapírral bélelt pástétomformába fektetjük, letojásozzuk és 45 percet kelesztjük. Ekkor már nem kell letakarni.
    4. A sütőt előmelegítjük 185 fokra, a kalácsokat újra letojásozzuk, kb. 30-35 perc alatt sülnek készre, a sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és gesztenyekrém rózsákkal, illetve csokiba mártott gesztenyegolyókkal dekorálhatjuk.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin