Elkészítés: Kirángatjuk a konyhaszekrényből kedvenc keverőtálunkat, habosra verjük benne tojásunkat, összekeverjük a tejjel, szánk íze szerint fűszerezzük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a végén jól beledolgozzuk a gesztenyemasszát. Akkor lesz jó, ha formázható, de nem túl kemény (lágyíthatjuk tejjel, erősíthetjük liszttel).
Vizes tenyerünkkel apró gombócokat formázunk belőle, kedvenc magasfalú teflonunkban bőséges mennyiségű olajat hevítünk, és beleszórjuk a gombócokat. Egyszerre csak keveset, mivel gyorsan megdagadnak! Szép pirosra sütjük, és leitatjuk róla a felesleges olajat.
Adjuk pulykasült mellé, de tartárral magában is élvezhetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre