Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyepürés torta

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 8 db tojás
  • 1 csipet só
  • 8 ek kristálycukor
  • 7 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg gesztenyepüré (mélyhűtött)
  • 2 ek rum
  • 3 db tojássárgája
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2,5 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 1 csomag habfix
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg gesztenyepüré
  • 3 dkg kandírozott narancshéj és citromhéj
  • 15 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 2 ek olaj

Elkészítés

    1. A piskótához tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd folyamtos keverés közben hozzáadjuk a kristálycukrot és a tojássárgájákat, végül, kanalanként beletesszük a sütőporral és kakaóporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk.
    2. Sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
    3. A töltelékhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyepürét összedolgozzuk 2 ek rummal. A tojássárgákat és a kristálycukrot, meleg vízfürdőbe állított habüstben sűrű krémmé keverjük, aztán kivesszük a vízből, és kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémmel.
    4. A kisült, kihűlt tortánkat 3 lapra vágjuk. Az alsót tálcára helyezzük, majd megkenjük a krém egyharmadával, ismét tortalap, és egyharmad rész krém, végül a harmadik tortalap, és a maradék krém következik.
    5. A díszítéshez a habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt, és vékonyan megkenjük vele a torta oldalát. A tetejét olvasztott csokoládéval leöntjük, majd kicsit hűtőbe tesszük. Ha megdermedt a csokoládé a tetején, az oldalát és a szélét tejszínnel, a közepét pedig a cukrozott gyümölcsdarabkákkal díszítjük.

      Így lesz tökéletes a piskóta >>>

      Finomságok gesztenyével >>>

Megjegyzés

Évek óta készítem, ezt a nagyon finom gesztenye tortát. :) Mindenkinek csak ajánlani tudom az elkészítését!

Szepi Ági
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin