Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Gesztenyepüré

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Gesztenyepüré

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 133
  • Elküldve: 4

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az átpasszírozott gesztenyét vagy masszát 1 kávéskanál rummal, ízlés szerint porcukorral és az olvasztott csokival összedolgozom. Hogy szép formája legyen, burgonyanyomón átnyomom, vagy húsdarálón áthajtom. A tejszínhabot csak tálaláskor teszem rá.

Megjegyzés:

Hogy még szebb legyen, a tetejét megszórhatjuk egy kis csokidarával.

A receptet Geszty küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 5. bonczi
    2008. október 27. (hétfő) 13:31
    Fagyasztott, hámozott gesztenye... Ezt nem is értem, innentől az már nem házi... Gesztenyemassza házilag: Meg kell főzni a nyers, friss gesztenyét (hideg vízben feltenni, forrás után még kb. fél óráig főzni). Egyszerre csak 8-10 szemet veszek ki a fazékból pucolás közben, hogy ne hüljön ki, és ki se száradjon. Leszedem a külső és a belső vékony héját is. Diódarálón ledarálom, kihútöm. Tejből és cukorból készítek egy szirupot, teszek bele egy kis rumot, vaníiás cukrot, és ebbe keverem a ledarált gesztenyét. Kicsit összeforgatom, és leveszem a tüzről. Hogy szép legyen krumplinyomón átnyomom. De ez már a fenti receptben megvan.
Receptválogatás
Vendégváró pogácsák
Lehet krumplis, sajtos, káposztás, tepertős, túrós és tökmagos, meg persze még ezer féle. Mindenki szereti, minden alkalomra tökéletes, így vendégvárónak is!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Zellerzöldes burgonyafőzelék Zellerzöldes burgonyafőzelék
Egyszerű grízgaluskaleves Egyszerű grízgaluskaleves
Almaszósz avagy almamártás Almaszósz avagy almamártás
Sonkás-spenótos omlett Sonkás-spenótos omlett
Bohémia kocka Bohémia kocka
Bécsi farsangi fánk Bécsi farsangi fánk
Zöldségleves buggyantott tojással Zöldségleves buggyantott tojással
Balzsamos-bazsalikomos lencse füstölt hússal Balzsamos-bazsalikomos lencse füstölt hússal
Csőben sült krémsajtos-diós póré Csőben sült krémsajtos-diós póré
Csirkehúsos ravioli currys káposztával Csirkehúsos ravioli currys káposztával
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123788_horoszkop-110.jpg Gasztrohoroszkóp minden jegynek

Mit szeret a Kos, mit ehet és ihat a Nyilas, hogyan főz a Rák? A csillagjegyek a konyhában is meghatározzák, milyenek vagyunk...

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123755_irdalt-hasselback-110.jpg Hasselback, egy izgalmas sült krumpli

A burgonya alapvető élelmiszernek számít világszerte, el sem tudnánk képzelni nélküle a mindennapjainkat. Legyen ebéd, vacsora,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123768_almas-pite-110.jpg Kedvenc ételeink kis csavarral

Azt sem tudom, hol kezdjem, hol vegyem fel a fonalat, mert annyi minden történt a konyhában az elmúlt héten. Készültek klasszikus…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123801_fanny-cimlap-110.jpg Megjelent a legújabb Fanny!

Megjelent a Fanny legújabb száma jobbnál jobb receptekkel és praktikákkal. Belelapozunk - és megosztjuk egy citromos sajttorta…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123763_marciusi-110.jpg Márciusi gasztroprogramok

A böjti időszak programjaiban még akad télbúcsúztató, de a hó végén esedékes húsvétváró, borkóstoló rendezvények már inkább a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123743_krumplifozelek-110.jpg Burgonyafőzelék szárzellerrel – liszt nélkül

Egyszerű alapanyagokból kis rafinériával különlegesen ízletes főzeléket lehet varázsolni az asztalra. A főzeléket sokféleképpen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123748_telifagyi-110.jpg Télifagyi, gyerekkorunk kedvence

A téli fagylalt, azaz a télifagyi igazi retro édesség, amely olyan rajongótáborra tett szert a hetvenes években, hogy ez a múlni…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123590_fagyi-110.jpg Fagylalt Kiállítás és Fesztivál

Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept