Gesztenyepüré

default user icon
5 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg gesztenye vagy 1/2 kg massza
  • 1 szelet csokoládé
  • porcukor
  • rum vagy rumaroma
  • tejszínhab

Elkészítés

    Elkészítés: Az átpasszírozott gesztenyét vagy masszát 1 kávéskanál rummal, ízlés szerint porcukorral és az olvasztott csokival összedolgozom. Hogy szép formája legyen, burgonyanyomón átnyomom, vagy húsdarálón áthajtom. A tejszínhabot csak tálaláskor teszem rá.

Megjegyzés

Hogy még szebb legyen, a tetejét megszórhatjuk egy kis csokidarával.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bonczi 7 évvel ezelőtt
Fagyasztott, hámozott gesztenye... Ezt nem is értem, innentől az már nem házi... Gesztenyemassza házilag: Meg kell főzni a nyers, friss gesztenyét (hideg vízben feltenni, forrás után még kb. fél óráig főzni). Egyszerre csak 8-10 szemet veszek ki a fazékból pucolás közben, hogy ne hüljön ki, és ki se száradjon. Leszedem a külső és a belső vékony héját is. Diódarálón ledarálom, kihútöm. Tejből és cukorból készítek egy szirupot, teszek bele egy kis rumot, vaníiás cukrot, és ebbe keverem a ledarált gesztenyét. Kicsit összeforgatom, és leveszem a tüzről. Hogy szép legyen krumplinyomón átnyomom. De ez már a fenti receptben megvan.
Kerecsen Tamás 10 évvel ezelőtt
Itt is találhatsz pár tippet a gesztenyepüré amerikai beszerzéséhez: http://huncooking.pbwiki.com
LaLinea 10 évvel ezelőtt
Ja, ha magában szeretnéd enni utána, tejet is keverj bele, de azzal ne fagyaszd le. Sajtreszelőn átpréselve, tejszínhabbal tálald.
LaLinea 10 évvel ezelőtt
Geszty, jó ez a művésznév :) Házi gesztenyemassza készítése: a hámozott, fagyasztott gesztenyét meg kell főzni (bő fél óra) (vagy a hámozatlant héjastul, de még melegen kell pucolni), melegen áttörni vagy ledarálni, és hozzá cukor(szirup) meg rum.
Schwarcz Anita 10 évvel ezelőtt
Szia Geszty! Megtudnád mondani, hogy a gesztenyével, hogy kell eljárni, hogy masszát kapjak? Amerikában élek és itt csak geszte kapható, masszát sehol sem láttam még! Már gondolkoztam, hogy megpróbálom valahogy megcsinálni, de nem tudtam, hogy kezdjek hozzá :( Meg kell pucolni,főzni??? Majd átpaszírozni?? Vagy hogy ajánlanád! :9 Előre is köszike a segítséget! Puszika

Hasonló Receptek

Magazin