A sárga piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat és a vizet. A sütőport, a kakaóport és a lisztet elkeverjük, majd egy fakanállal óvatosan a tojásos-cukros keverékbe forgatjuk.
Egy 23×34 cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral,a masszát bele öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 alatt megsütjük.
A kakaós piskótát ugyanígy készítjük, csak a masszából két vékony lapot sütünk.
A kihűlt piskótát betöltjük: alul lesz az egyik kakaós lap, majd megkenjük a rummal elkevert tejjel, majd keményre vert tejszínhab 1/3-ával.
A gesztenyemassza kb.1/3-át a reszelő durvább részén reszelünk a habra, majd rátesszük a sárga piskótát. Újabb adag tejszín következik, majd a gesztenye másik harmada, és a rétegeket befedjük a 2. kakaós lappal, amit szintén megkenünk a rumos tejjel.
A maradék tejszínhabbal bevonjuk a tetejét és az oldalát, és ráreszeljük a gesztenyét. A csokoládét megolvasztjuk, és megspricceljük vele a süteményt. Az oldalára csoki lapocskákat szórunk.