Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

default user icon
2 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg mazsola
  • 1/2 dl rum
  • 25 dkg édes gesztenyepüré
  • 8 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál juharszirup vagy méz

Elkészítés

    Előkészítés: A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot.

    Elkészítés: A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel „pettyegetve” kínáljuk akár melegen, akár jégbe hűtve.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 928 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pistuc
Egyetértek Andrással. A fenti mennyiséghez két csapott evőkanál pudingpor bőven elég. Ne feledjük, a gesztenye is *lisztes*, és a pürésítéssel is sűrűsödik a leves. Akinek nincs rúd- vagy botmixere, használhat turmixgépet is (csak ne túl forrón öntse a levest a tartályba).
andrasm
Aki nem szeretne puding állagú levest a hűtőből, az csökkentse a pudingpor adagot! Mi 4 főre 3-szoros mennyiséget készítünk, de csak másfél zacskó Dr.Oetker pudingporral (tehát nagyjából a felét rakjuk bele). Ez az adag két étkezésre elegendő és könnyű krémleves szerű állaga lesz.

Hasonló Receptek

Magazin