Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyekrémleves mákos habgaluskával

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 7 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 10 dkg vörös áfonya (aszalt)
  • csipet só
  • rum
  • A mákos habgaluskához:
  • 2-3 evőkanál mák
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és az áfonyával feltesszük forrni, közben többször megkeverjük. Amikor már felforrt, hozzáadjuk a villával összenyomkodott gesztenyemasszát, majd kézi habverővel óvatosan simára keverjük. Mérsékelt lángon kb. 5 percig főzzük, közben ízlés szerinti mennyiségű rumot (vagy rumaromát) öntünk hozzá.

A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Kevergetve pár percig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön, majd a tűzről levéve, tálalás előtt langyosra hűtjük.

A mákot egy teflon serpenyőben mérsékelt lángon, állandó kevergetés mellett, kicsit megpörköljük (pár pillanat alatt megpörkölődik, tehát vigyázni kell, nehogy megégjen!!!!). Végül egy tányérra kiöntjük, majd teljesen kihűtjük.

A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, apránként hozzáadjuk a mákot, és így verjük tovább.

Tálaláskor a langyosra hűtött leves tetejére rákanalazzuk a mákos habgaluskát, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss