Elkészítés: A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és az áfonyával feltesszük forrni, közben többször megkeverjük. Amikor már felforrt, hozzáadjuk a villával összenyomkodott gesztenyemasszát, majd kézi habverővel óvatosan simára keverjük. Mérsékelt lángon kb. 5 percig főzzük, közben ízlés szerinti mennyiségű rumot (vagy rumaromát) öntünk hozzá.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Kevergetve pár percig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön, majd a tűzről levéve, tálalás előtt langyosra hűtjük.
A mákot egy teflon serpenyőben mérsékelt lángon, állandó kevergetés mellett, kicsit megpörköljük (pár pillanat alatt megpörkölődik, tehát vigyázni kell, nehogy megégjen!!!!). Végül egy tányérra kiöntjük, majd teljesen kihűtjük.
A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, apránként hozzáadjuk a mákot, és így verjük tovább.
Tálaláskor a langyosra hűtött leves tetejére rákanalazzuk a mákos habgaluskát, és úgy kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre