Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyekrémes piskótatekercs

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 4-5 evőkanál kristálycukor
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: Elkészítjük a piskótát: kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összekeverjük, végül a habot óvatosan, fakanál segítségével beleforgatjuk. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, majd megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük 2 dl tejjel és 4-5 evőkanál cukorral. Majd kihűtjük, a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, végül a kihűlt pudingot, és simára keverjük.

Ha megsült a piskóta, egy konyharuhára tesszük, feltekerjük. Ha kihűlt, megkenjük a krém 2/3 részével, feltekerjük, majd kívülről bevonjuk a maradék krémmel. Dekorálhatjuk csokidarával. :)

Elkészítés után 1-2 órára hűtsük be, sokkal egyszerűbben szeletelhető!

Ezek is érdekelhetnek

Friss