Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyekrémes minitorta meggylekvárral

Hozzávalók

  • 1 csomag mézes lap
  • 13 ek meggylekvár + a tálaláshoz
  • A gesztenyekrémhez:
  • 3 db tojásfehérje
  • 12,5 dkg cukor
  • 4 db zselatinlap
  • 0,6 dl meggylé
  • 22,5 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek rum
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2,4 dl tejszín
  • 1 ek méz
  • 1,5 dl diólikőr
  • 2 ek kakaópor + a szóráshoz

Elkészítés

    1. 15 dkg mézes lapot megőrölünk és félretesszük. A többiből kiszaggatunk 12 db korongot. Gyűrűt szorítunk köréjük, és vastagon megkenjük meggylekvárral.
    2. A tojásfehérjét a cukorral vízgőz fölött 4 percig melegítjük. Kihűtjük, és közben robotgéppel verjük. A zselatint a hideg meggylébe áztatjuk, ha megpuhult, felmelegítjük, de nem forraljuk!
    3. Kikeverjük a gesztenyét 17 dkg mascarponéval, a rummal, a vaníliával és 1 csipet sóval, majd hozzácsorgatjuk a zselatint. Beleforgatjuk a tojáshabot, valamint a habbá vert tejszínt. Kihűtjük, majd a negyed részét eloszlatjuk a formák alján.
    4. Összegyúrjuk az őrölt mézes lapot a megmaradt mascarponéval, meggylekvárral és a mézzel. Golyókat formálunk belőle, megmártjuk a diólikőrben, majd meghempergetjük kakaóporban. A formába ültetjük őket, és befedjük a megmaradt gesztenyekrémmel. A hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Meghintjük a kakaóporral, és meggylekvárral kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin