Gesztenyekocka

default user icon
9 4.8/5
Gesztenyekocka

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 6 evőkanál finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • A tepsi kikenéséhez:
  • margarin
  • finomliszt
  • A krémhez:
  • 1 csomag (49 g) főznivaló vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25-30 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 2 evőkanál rum
  • A tetejére:
  • 6 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

    2. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.

    3. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük.

    4. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

    ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 ÓRA 10 PERC
    MENNYISÉG: 36 SZELET
    ENERGIATARTALOM: 204 KCAL/SZELET
    NEHÉZSÉGI FOK: KÖNNYŰ

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Peny 5 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet. Nagyon finom a süti és nehéz elrontani :) Annyira bejött a családnak, hogy karácsonyra is meg csinálnom :)
Dalma 5 évvel ezelőtt
Húúú, nagyon jól hangzik. Azt hiszem szerepelni fog a karácsonyi sütijeim között.:)
Losonczi Erika 6 évvel ezelőtt
isteni finom
Losonczi Erika 6 évvel ezelőtt
ISTENI FINOM SÜTI ! MINDENKI NAGY SIKERE VOLT KB: FÉL ÓRA ALATT ELFOGYOTT :d KÖSZÖNÖM A RECEPTET
Losonczi Erika 6 évvel ezelőtt
köszönöm ezt a remek receptet. nagyon-nagyon finom lett . bátran próbálja ki mindenki aki szeretni a különleges finomságokat . egyszerű süti de isteni finom.
kiss erzsi 6 évvel ezelőtt
Nagyon jól néz ki és finomnak tűnik,ez kerül karácsonykor az asztalra!
Vékony Erika 7 évvel ezelőtt
Én ezt is sütöttem a kislányom szülinapjára, akár tortának is beillett volna, mutatós, finom, és könnyen elkészíthető! Kösz a receptet, mindenki elkérte, és én is a kedvencek közé tettem.
Csányi Annamária 8 évvel ezelőtt
Karácsonyi ebéden nálunk ennek volt a legnagyobb sikere! Nagyon finom és elronthatatlan!
Bea 8 évvel ezelőtt
Sziasztok!Nagyon finom lett, ráadásul dekoratív süti is....olyan mint a cukrászdákban.... :-) A leírás kissé hosszú ezért féltem tőle, de sitty-sutty megcsinátam...

Hasonló Receptek

Magazin