Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyécske

MME MME
20 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A gesztenyécske elkészítéséhez a darált kekszet egy tálba tesszük, hozzádjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a gesztenyét, a puha vajat és a rumot, és összekeverjük az egészet.
  2. Lassan hozzáadjuk a tejet, és jól összedolgozzuk. Ezután kézzel kb. 3 cm-es golyókat formázunk belőle, majd 10 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A csokoládét felolvasztjuk az olajjal. A fogpiszkálóra tűzött gesztenyés kekszgolyókat a csokiszószba mártjuk úgy, hogy a tetejüket ne érje, és gesztenye kinézetű legyen. Hűtőszekrénybe tesszük, és kb. 30 perc múlva tálalhatjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a gesztenyécske avagy gesztenyés kekszgolyó csokiba mártva:


Megjegyzés

Nagyon egyszerű gesztenyés desszert sütés nélkül készítve. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss