Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenye-csemege

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 10-15 dkg darált keksz
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma
  • pici tej
  • A csokimázhoz:
  • 10-15 dkg tortabevonó
  • 5 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A gesztenyemasszát, a darált kekszet, a margarint, a vaníliás cukrot összegyúrjuk, rumaromával meglocsoljuk, ha szükséges, kevés tejjel gyúrható masszát készítünk.

Kis golyókat formázunk belőle, középen picit benyomjuk, hogy gesztenye alakú legyen.

A csokit a margarinnal felolvasztjuk, majd kis kávéscsészébe öntünk egy kis adagot, amibe a golyók nem tudnak belesüllyedni. A gesztenyéket fogpiszkálóra tűzve belemártjuk a mázba, vigyázva hogy a horpadás ne legyen csokis. Sütőpapíron hagyjuk megszáradni.

Megjegyzés

A mennyiségeket nem mértem pontosan, szükség szerint változtatható.
- gyöngyő

Ezek is érdekelhetnek

Friss