Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Geszenyével töltött fácán

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db fácán
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg friss gesztenye
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • 5 dkg margarin
  • csipetnyi szerecsendió
  • 1 dl vörösbor
  • kevés tej

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított fácánt csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük, kívül-belül megsózzuk.

    Elkészítjük a tölteléket. A gesztenyét bevagdossuk, forró vízbe dobjuk, és 10-15 percig főzzük, azután hideg vízbe kiszedjük. Meghámozzuk a héjától, és a gesztenyét tejben jó puhára főzzük. Ha megpuhult, burgonyanyomóval összetörjük.

    A beáztatott zsemlét kifacsarjuk, és a gesztenyéhez adjuk. A masszát a tojással, szerecsendióval, sóval összegyúrjuk és a fácán hasüregébe töltjük.

    Zsírozott tepsibe helyezzük a megtöltött fácánt.

    A megmaradt szalonnát kisütjük, zsírjában az összevágott hagymát megfonnyasztjuk, majd ráöntjük a fácánra. A vörösbort is ráöntjük, azután az egészet lefedjük alufóliával.

    Közepes hőfokon puhára sütjük. Levesszük a fóliát, és kissé még pirítjuk a sütőben. Almapürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin