Elkészítés: Készítsünk kovászt az élesztőből, 2 evőkanál lisztből és az 1/8 liter tejből a cukorral. Ha felfutott, keverjük el a kézmeleg liszttel, a tojással, és dagasszuk, míg elválik a tészta az edény falától, 1 órát kelesztjük. Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és 8 egyenlő részre vágjuk. Minden darab közepére tegyünk egy kis lekvárt, hagyjuk pihenni, majd formázzunk belőle gombócokat. Gőz felett, egy szitában 12 percig gőzöljük. Tűpróbát végezhetünk, hogy nem maradt-e nyers a közepe. Tegyük a kész gombócokat tálra, és öntsük le egy kis vaníliaszósszal, majd szórjuk meg őrölt mákkal és porcukorral. Nagyon ízletes desszert.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre